Sandkasse med legetøjsspand

Derfor bør du vælge en sandkasse med låg

Har du besluttet dig for at i skal have en ny sandkasse derhjemme, men er i tvivl om hvilken? Der findes mange forskellige typer sandkasser. Både i træ, komposit og plastik. Alle 3 typer er gode valg. Uanset hvilken type du vælger, bør du dog anskaffe dig en sandkasse med låg. Der er mange gode fordele ved at have låg på din sandkasse.

Efter du har læst artiklen her, vil du uden tvivl se, hvor en model med låg er det bedste valg. Efter det, skal du blot have fundet den sandkasse med låg, som passer bedst til dit behov. For inspiration, se 6 sandkasser med låg her.

 

Hold snavs og skidt ude

En af de største fordele der er ved en sandkasse med låg, er at du holder uønsket skidt og snavs ud. Særligt hvis sandkassen står i en gård eller hvad med træer eller buske omkring, er der stor chance for, at der vil ryge blade ned i sandet. Når de visner bliver det til skidt og snavs i sandkassesandet. Særlig efter en omgang regnvejr kan det blive noget rigtig snavs.

Også selvom du ikke selv har træer og buske, er der stor chance for, at naboen har. En dag med blæsevejr kan hurtigt blæse en masse blade og lign ned i sandkassen. Det er let for dem at lande og blive der, men ikke er kommer op igen. Har du en sandkasse med låg, undgår du at alle de nedfaldne blade lander i sandet og bliver til skidt.

Udover at holde blade og lign ud, holder det også katte og andre dyr ude at sandkassen. De har en dårlig vane med at lave både nummer 1 og 2 i sand, og en sandkasse er for dem det helt perfekt toilet. Med et låg på sandkassen vil de helt naturligt finde et andet sted.

 

Forskellige typer sandkasser med låg

Der findes flere forskellige typer sandkasser med låg. Der er dem, som har indbygget låg. Det går sig f.eks. gældende for mange sandkasser i træ. Her er låget en del af designet, og er sat fast på sandkassen. Et sådan låg kan nemt åbnes når der skal leges i sandkassen, og lukkes igen når legen er slut. Det er endda så nemt, og de fleste børn selv kan gøre det uden hjælp fra en voksen.

Ved andre sandkasser, som f.eks. nogle af dem i komposit og plastik, er låget eksternt. Nogle gange følger det med, andre gange skal det købes ved siden af.

 

Alternativ til låg

Et låg er ikke den eneste løsning der er, for at dække sandkassen af. Et net kan også sagtens klare det. Det kan ligesom et låg, holde både katte, blade, og andet snavs ude. Det er dog ikke ligeså effektivt som et låg, men en rigtig god løsning, skulle du ske at have en sandkasse, hvor der ikke er noget låg der passer til. Det kan f.eks. være tilfældet, hvis det er en hjemmebygget sandkasse. Her er et sandkassenet en både billig og effektiv løsning, for at få dækket den af.