Lav din have børnevenlig med sandkasser og legehuse af træ

Lav din have børnevenlig med sandkasser og legehuse af træ

Hvis du har en have, og samtidig har børn, eller ofte får børn på besøg, kan det være en fordel at lave din have børnevenlig. En god og nem måde at gøre lave din have børnevenlig på, er med sandkasser og legehuse af træ. Både sandkasser og legehuse er noget der hjælper til børns kreative leg, og så er det samtidig sundt for dem. De får brugt tiden ude i den friske luft, og samtidig trænet der kreativitet.

Så hvorfor sandkasser og legehuse af træ, og ikke i et andet materiale? Fordelen ved at vælge træ som materiale, er at det er mere naturligt end f.eks. plastik. Skal sandkassen eller legehuset være i en have med græs, blomster og træer, passer det bare meget bedre ind. Det er naturligvis en smagssag, og er du mere til plastik, komposit eller andet materiale, er det naturligvis også et udmærket valg.

 

Legehuse af træ

Der findes mange forskellige varianter af legehuse af træ. Både små som store, med og uden terrasse og i forskellige farver. Hvilket legehus du bør vælge, kommer både an på hvad du syntes er flottest, men også hvor store de børn der skal lege i det er. Det skal gerne være en størrelse, så mindst 2 børn kan lege i det samtidig. Er børnene 4 år, kan du naturligvis anskaffe et mindre et, end hvis de er 8 år.

Vær opmærksom på, at nogle legehuse i træ kræver at træet behandles med træbehandling. Udover at træet dermed vil holde længere, bevarer det også den flotte naturlige træfarve. Begynder træet at blive en kedelig farve, kan du altid slibe det ned, og give det en omgang træmaling.

 

Sandkasser af træ

Ligesom med legehuse, skal sandkassen selvfølgelig passe til barnets størrelse. Ofte er sandkasser af træ dog altid i en størrelse, hvor mindst 2 børn kan lege i den samtidig. Ønsker du en mindre sandkasse til kun et enkelt barn, er det ofte bedre at købe en sandkasse i plastik, da der er flere muligheder i de mindre modeller.

 

Andre gode tips til en børnevenlig have

Ønsker du at gøre din have endnu mere børnevenlig, kan du udover ovenstående, også anskaffe dig et bænkesæt i træ, som børnene kan sidde ved. I et bænkesæt er der både bænk og bord i et, og her kan børnene sidde og lege med deres legetøj, eller på en varm sommerdag, spise middagsmad.