Udendørs fødselsdag

Sådan holder du den perfekte udendørs børnefødselsdag

Der er mange overvejelser, der skal gøres, når barnets fødselsdag nærmer sig. Dette gælder især, når barnet bliver lidt større om mere bevidst om sin fødselsdag. Når det når skolealderen, begynder der at komme ønsker omkring en fødselsdagsfest med klassekammeraterne. For mange forældre kan dette give gys, bare ved tanken om de mange børn, der både skal være under opsyn og ikke mindst serviceres og ryddes op efter. Du kan som forælder give dig selv en mere afslappet dag, hvis du holder festen udenfor. I denne artikel vil vi simpelthen give dig opskriften på den perfekte udendørs børnefødselsdag.

Meget nemmere rengøringsarbejde ved at holde børnefødselsdagen udenfor

Ved at holde fødselsdagen udenfor, holder du samtidig svineriet udenfor. Når børn hygger og leger, vil der helt sikkert blive spildt en masse på gulvet og stolene. Ved at holde festen uden på terrassen, kan du gøre rengøringsarbejdet meget nemmere, og du behøver ikke at gå på kompromis med festtilbehøret og pynten.

Sådan pynter du flot op til en udendørs børnefødselsdag

Du kan eksempelvis sætte en pavillon op og anrette med borde og stole nedenunder. Brug siderne af pavillonen til at sætte balloner fast og også gerne stængerne i toppen af pavillonen. Balloner er rigtig billig festpynt, og så er det noget, der virkelig kan sætte gang i feststemningen. Langs toppen af pavillonen er det oplagt at sætte farverige flagbannere, der passer til resten af det valgte tema.

Dæk bordet med en plastikdug i barnets yndlingsmotiver og køb matchende engangsservice dertil. Dette vil skabe et flot og fuldendt look, der kan få ethvert barn til at hoppe af glæde. Husk også sugerør i alle regnbuens farver, party hatte og bordpynt. Bordpynten kan eksempelvis bestå af pomponer, glitter og flotte lys.

Når en fødselsdag holdes udenfor, kan børnene slå sig løs og løbe rundt i haven, eller de kan lege i sandkassen, der er inden for kort rækkevidde. Derved slipper du også for, at de mange festgæster slæber sand fra sandkassen ind i huset.

Aktiviteter til en børnefødselsdag

Sørg for at planlægge nogle aktiviteter til festen. Her er mulighederne mange. En af de gode klassikere er skattejagt. Her finder du på nogle gåder eller ledetråde, som børnene skal finde og løse for at komme hen til skatten. Skatten kan være en lille kasse fyldt med slikposer. Vælg disse slikposer i motiver, der passer til borddækningen, og så har du gjort klar til den helt perfekte børnefødselsdag.