Børn med basketbolde

Sjove aktiviteter i haven for børn og unge

Når sommeren så småt begynder at vise sig igen, er det tid til at bruge tid i have – også for børn og unge. Men for at børn og unge syntes det er sjovt at være udenfor, kræver det, at de har nogle sjove aktiviteter at give sig til. Så hvad er der af sjove aktiviteter, som børn og unge kan give sig til i haven? Det vil du få inspiration til i artiklen her.

 

Spil basketball

Basketball er en sjov sport for både børn, unge og voksne. Det kræver ikke en hel basketballbane og 2 fulde hold, for at kunne have det sjovt med at spille basket. Det eneste du sådan set skal bruge, er en basketbold, en basketball kurv, samt plads til at stille den. Her kan børnene sagtens stå og skyde til måls i nettet. Det er naturligvis en fordel, hvis basketball kurven bliver placeret på et solidt underlag som fliser eller anden plan belægning.

 

Leg i sandkassen

Har i en sandkasse i haven? Hvis ikke, så er denne sommer måske sommeren hvor i skal anskaffe jer en. Det er hovedsageligt de mindre børn, som kan få glæde af at lege i sandkasser. Her kan de til gengæld også få brugt rigtig mange timer i løbet at både forår, sommer og efterår. Jo større sandkassen er, jo sjovere er det for dem. Her laver de sandkager, sandslotte, og graver på livet løs. Husk at overveje om i skal have en sandkasse med eller uden låg, samt hvilken materiale den skal være i. Det vil stort set altid være den bedste ide med en med låg. Med hensyn til materialet, er der fordele og ulemper ved både plast, komposit og træ, som typisk er de materialer, sandkasser bliver lavet i.

 

Svøm i svømmebassin

Et svømmebassin i haven er til stor gavn for både store og små børn. Her kan i anskaffe jer et oppusteligt svømmebassin, som efter at være sat op, blot skal fyldes med vand. Gør det gerne en uge på sommeren, hvor vejret er rigtig varmt. På den måde kan vandet nemlig nå at blive varmet godt op, inden ungerne hopper i det. Hopper de i lige efter det er blevet fyldt med vand, kan det blive en rigtig kold affære!

Husk også at køb rengøringsmidler til svømmebassinet. Det skal både renses engang i mellem, samt tilføjes diverse rensemidler. Når sommeren er over kan i så pakke det ned og opbevare det i garagen eller på loftet, indtil næste år, når vejret igen er til at finde det frem.